Paus Franciscus waarschuwt voor “New World Order”

jul 6 2014

Het mondiale economische systeem  staat op instorten. Dit zegt Paus Franciscus in een interview met verslaggever Henrique Cymerman van het Vaticaanse “LaVanguardia”.

“Een economie die gebaseerd is op het letterlijk  aanbidden van geld, het voeren van oorlogen en er een is die  getekend wordt door eeuwen van menselijke onderdrukking en ongelijkheid, kan niet overleven”, aldus de Paus.

Momenteel zijn we bezig met de uitsluiting van een hele generatie om een systeem in stand te houden dat zo rot is als een mispel. Hij sprak zijn bezorgdheid uit over de immense werkloosheid in de wereld waarvan in sommige landen de percentages inmiddels boven de 50% uitkomen.

Hij sprak zijn minachting uit over de invloed van oorlog en het leger die het heeft op de mondiale economie in het bijzonder. ” We offeren een hele generatie op aan een systeem dat oorlogen nodig heeft om te overleven. Omdat we geen derde wereldoorlog kunnen voeren, worden er regionale oorlogen gecreëerd. Dit betekent dat de mensen arm worden gehouden om wapens te kunnen kopen. Hierdoor slaat de balans door naar afgodische economieën die door het voeren van oorlogen, mensen opruimen door ze te offeren aan de voeten van afgod “Geld”, zei de kerkvorst.

Hij haalde fel uit naar de op geldzucht gebaseerde economie van het het huidige economische systeem, welke hij goddeloos, dodelijk, fout en rot tot in de wortels noemde.

Zo vraagt hij zich af waarom een stijging van de aandelenbeurs met 2 punten wel de kranten en de nieuwsmedia haalt, terwijl de hongerdood van een oude vrouw op straat niet nieuwswaardig wordt gevonden. Hij spreekt zijn afschuw uit over het feit dat veel mensen voedsel weggooien terwijl anderen van honger sterven. Volgens hem zijn deze dingen het gevolg van de ongeremde en van bovenaf opgelegde verering van de ‘afgod’ geld. Dit fenomeen wordt door de paus aangeduid als “geld-fetisjisme”.

Volgens Paus Franciscus ligt er een veel ergere crisis ten grondslag aan de economische crisis; namelijk de ontkenning van het voorrecht een mens te zijn. Hij zegt: “Onze behoeftes zijn teruggebracht tot maar één ding, en dat is consumptie”.

De kerkvorst waarschuwt ervoor dat er op dit moment een ‘onzichtbare tirannie’ aan het ontstaan is die de mensheid haar eenzijdige en meedogenloze wetten oplegt. In dit verband lijkt hij te doelen op de ‘elite’ die willens en wetens financiële crises en oorlogen creëren met doel  chaos te scheppen om zodoende de “New World Order” erdoorheen te kunnen drukken waarbij de status van de gemiddelde mens niet meer zal uitstijgen boven die van ‘loonslaaf’. Dat de voorbereidingen hiervoor al in volle gang zijn, wordt steeds duidelijker zichtbaar door het systematisch verarmen van de middenklasse door de politiek, corporaties en bankiers.

bron: www.gewoon-nieuws.nl

Een reactie op “Paus Franciscus waarschuwt voor “New World Order”

  1. Justin

    Mensen zouden meer openlijk moeten demonstreren tegen alle kapitalistische uitbuiters. Ook ik Nederland! Het feit dat 1% van de wereldbevolking het halve geld in de wereld bezit zegt genoeg! Het positieve is dat er al duidelijk een kanteling aan het ontstaan is. Steeds minder mensen accepteren het huidige kapitalistische systeem en komen hier tegen in het verweer. Helaas nog te weinig voor grote veranderingen maar dat is een kwestie van tijd. We will take the power back!!

    Reageren

Plaats een reactie

Uw e-mail adres zal niet openbaar worden gemaakt. Verplicht veld *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>