Bankiers verklaren oorlog aan bevolking

jul 5 2014

Onlangs, op 26 en 27 juni, in Genève, Zwitserland, werd de zevende ronde onderhandelingen afgerond tussen de bankiers en o.a. de EU over meer vrijheden en minder regulering. Het doel van deze onderhandelingen was de financiële dienstverleners meer macht te geven en te plaatsen boven individuele landen en regeringen. Zeven rondes aan onderhandelingen over het TISA verdrag zijn voltooid, er is door de zeer strenge geheimhouding bijna niets uitgelekt.

Het TISA, het Trade in Services Agreement, is, zoals u gister kon lezen, een handelsverdrag specifiek opgesteld door en voor dienstverleners. De bankiers zijn uiteraard de financiële dienstverleners waar dit verdrag specifiek voor gemaakt wordt. U weet ondertussen dat de bankiers al flink de macht hebben in het westen, toch zijn er nog een aantal wetten en regelgeving waaraan ze moeten voldoen, niet voor lang meer.

De laatste restjes bescherming afbrokkelen

De laatste restjes samenleving beschermende regelgeving wordt nu als handelsbelemmering weggehaald middels het TISA verdrag, werkelijk een natte droom voor wereldveroverende bankiers. Dit verdrag is vergelijkbaar in zijn durf als het plan dat in 1910 werd bedacht op Jekyll Island, welke de commerciële bankiers de macht over de Amerikaanse geldpers gaven, of het Bretton Woods akkoord na de tweede wereld oorlog die de dollars van de pers van die private bankiers omvormde tot een verplicht te gebruiken handelsvaluta. De reikwijdte en implicaties van TISA is minstens zo groot.

De omvang van het TISA-verdrag is namelijk wereldwijd. Ondertussen zijn al minstens 50 landen betrokken, samen goed voor 70% van de wereldwijde handel in dienstverlening, zoals daar zijn: Australië, Canada, Chili, Chinees Taipei (Taiwan), Colombia, Costa Rica, Hongkong, IJsland, Israël, Japan, Liechtenstein, Mexico, Nieuw-Zeeland, Noorwegen, Oostenrijk, Pakistan, Panama, Paraguay, Peru, Zuid-Korea, Zwitserland, Turkije, de Verenigde Staten en de Europese Unie, met haar 28 lidstaten Oostenrijk, België, Bulgarije, Cyprus, Kroatië, Tsjechië, Denemarken, Estland, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Hongarije, Ierland, Italië, Letland, Litouwen omvat, Luxemburg, Malta, Nederland, Polen, Portugal, Roemenië, Slowakije, Slovenië, Spanje, Zweden en het Verenigd Koninkrijk.  Met ook nog China en Uruguay die interesse hebben mee te gaan doen.

Het gaat over een grote diversiteit aan onderwerpen: het TISA-akkoord zal verplichten om publieke dienstverlening als pensioenvoorzieningen, gezondheidszorg, kinderopvang, postbedeling, media, watervoorziening, energieproductie en openbaar vervoer open te stellen voor uitsluitend op winst beluste multinationals. Dat is dus inclusief uw eerste levensbehoeften! Het TISA betreft internationaal handelen in diensten als: financiën, Big Data, verzekeringen en zo verder.

De handelsbelemmeringen, U dus, wegnemen

De onderhandelingen voltrekken zich ook buiten de speciaal voor handelspromotie opgerichte Wereldhandelsorganisatie (WTO), omdat die organisatie te beperkend is! Wat daar in 2011 mislukt is, proberen de bankiers nu te realiseren buiten het WTO om, met dit TISA verdrag.

Het is een verdrag om de handel en investeringen in diensten te liberaliseren [vrijmaken van belemmeringen, red.] en “regelgevende disciplines” op alle dienstensectoren uit te breiden, waaronder veel openbare diensten. De verdragsregels zouden alle buitenlandse aanbieders toegang leveren tot binnenlandse markten tegen “niet minder gunstige” voorwaarden als binnenlandse leveranciers en zou het vermogen van de regering om diensten te reguleren, aankopen of aanbieden beperken.

Dit zou de regulering van vele publieke en geprivatiseerde of commerciële diensten wezenlijk veranderen van het dienen van het algemeen belang in het dienen van de winstbelangen van particuliere, buitenlandse ondernemingen.

We zijn uiteraard op het punt aangekomen dat de kunstmatig door politici opgeworpen handelsbarrières wel al verdwenen zijn. Wat resteert zijn belemmeringen als mensenrechten, levensbehoeften en goed fatsoen. De bankiers zijn er nu dus wereldwijd op uit om uw leven significant te ontwrichten voor nog een paar miljard meer winst. En geen overheid kan met het TISA-verdrag ondertekend meer dwars liggen, uw levensstandaard heeft het nakijken ten opzichte van de winst van de bankiers. Nu is dat deels ook al zo, met de TISA is de macht van de bankiers volledig.

De management samenvatting van Wikileaks

Wikileaks heeft de bijlage met regels voor de financiële dienstverlening gelekt en hun conclusie, vertaald door De Wereld Morgen,  is verontrustend:

 • de geheimhouding van de onderhandelde teksten gaat nog verder dan die over het TPP- en TTIP-vrijhandelsakkoord tussen de VS, de kuststaten van de Stille Oceaan, en de EU;
 • TISA wordt gepromoot door dezelfde regeringen die het gefaalde systeem van deregulatie hebben opgericht in de WTO en die wordt gezien als de voornaamste oorzaak van de economische crisis van 2008;
 • dezelfde lidstaten van de WTO hebben alle pogingen geblokkeerd van andere lidstaten om dat systeem in vraag te stellen met het oog op hervorming;
 • deze lidstaten willen het bestaande deregulatiesysteem uitbreiden met het TISA-akkoord, door de mislukte onderhandelingen in Doha van november 2011 te omzeilen en door het opstellen van een nieuw systeem, dat in toekomstige vrijhandelsakkoorden zal worden toegepast en uiteindelijk in de WTO zelf;
 • TISA wordt ontworpen voor, en in nauwe samenwerking met, de wereldwijde financiële sector, die verantwoordelijk is voor de opeenvolgende crisissen sinds 2008 en die er mee doorgaat de regelgeving aan banden te leggen in supranationale instellingen;
 • de gelekte teksten tonen aan dat van de staten die het TISA-akkoord gaan ondertekenen verwacht wordt dat ze hun huidige systeem van financiële deregulering verder gaan liberaliseren; ze zullen het recht verliezen om data te verzamelen over kapitaal dat buiten de eigen grenzen wordt geplaatst; ze zullen onder druk worden gezet om giftige financiële producten toe te laten en het risico lopen op gerechtelijke vervolging als ze maatregelen zouden nemen om een nieuwe crisis te voorkomen of te verhelpen.

En dat is nog slechts de conclusie van het lezen van alleen de bijlage met aanvullende specificaties voor de financiële dienstverlening. Stel je toch eens voor wat het TISA allemaal mogelijk maakt voor deze wereldveroveraars.

Wat kunt u doen? Uw missie, als u ervoor kiest deze te accepteren…

Criminelen gedijen in het duister, gerechtigheid vereist zonlicht. Dit is een oproep aan de lezers: dit verdrag – evenals overigens het TTIP- en TPP-verdrag – is duidelijk onrechtmatig en heeft zeer kwaadaardige eigenschappen. Dit TISA-verdrag kan het licht niet verdragen, letterlijk: dit soort verdragen verschrompelen onder het zonlicht. Zie verdragen als het ACTA, PIPA, SOPA, etc. Al deze zeer foute macht-grijp verdragen zijn uiteindelijk onderuit getrokken door wereldwijde aandacht onder de bevolking. Die aandacht is er nu niet voor TISA, het TISA kan alleen slagen als het geheim blijft. Vergeet niet: er is een reden dat journalisten niets schrijven over TTIP en TISA.

“We beslissen iets. We brengen dat dan in en wachten enige tijd om te zien wat er gebeurt. Volgt er geen misbaar [lawaai], breekt er geen opstand uit – de meesten begrijpen toch niet wat er is beslist – dan gaan we weer wat verder. Stap voor stap tot er geen terugkeer meer mogelijk is.”
– Jean-Claude Juncker, december 1999

Uw missie, als u ervoor kiest deze te accepteren, is het zonlicht laten schijnen op TISA. Breng het onder de aandacht op Twitter, of Facebook, op uw favoriete sociale netwerk, artikeltje op uw blog, start erover met collega’s, familie, buren, email uw favoriete politieke partij en parlementariërs, etc. Verhoog de druk op politici om hierover publiekelijk een standpunt in te nemen. Doen we dit niet, dan gaan de onderhandelingen immer verder totdat er geen weg terug meer is.

Meer weten? Lees het introducerende TISA artikel en de verslaglegging hier over het TTIP, voorheen TAFTA.

Met het volle zonlicht op deze verdragen kunnen we ook het TISA laten verdwijnen!

bron: langleveeuropa.nl

Een reactie op “Bankiers verklaren oorlog aan bevolking

 1. Bram Volkers

  Goed dat jullie weer online zijn en hier aandacht aan besteden…..
  Een paar jaar geleden waren jullie van mening dat de animo te klein was om iets te kunnen doen.
  Inmiddels is dat wel anders hé…
  Het word tijd dat de bevolking de oorlog verklaart aan de bankiers en andere zelfverklaarde Nep-Elite….
  Inmiddels probeert de Angstige psychotische Elite nog even de bevolking middels slecht geacteerde False Flags in een militaire controlestaat te dwingen….. Waardoor het legitiem word ze te verslaan en heel lang op te sluiten….
  Hilarisch.

  Reageren

Plaats een reactie

Uw e-mail adres zal niet openbaar worden gemaakt. Verplicht veld *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>