Upload je foto direct naar de NSA-database

jun 13 2014

Upload je foto nu direct in de de NSA-database! Sympathisanten van klokkenluider Edward Snowden maken het de veiligheidsdiensten wel erg gemakkelijk.

De website Couragefound.org, dat fondsen werft voor de juridische steun aan klokkenluiders, zoekt steun voor Edward Snowden. De NSA-klokkenluider heeft nog tot 31 juli asiel in Rusland. “Waarheidsvertellers moeten worden beschermd, in plaats van opgejaagd of vervolgd”, schrijft Courage op zijn steunpagina. Maar een ondersteuningsactie voor Snowden maakt het de Amerikaanse opsporingsdiensten wel erg makkelijk om verdachte elementen in het oog te krijgen.

De site vraagt steunbetuigers namelijk ook om een foto van zichzelf te uploaden. De ingebouwde tool vraagt om een foto van jezelf en laat je selecteren uit welk land je afkomstig bent. Bij de actie, die is omgedoopt tot #StandWithSnowden, druppelen de eerste foto’s in ramp tempo binnen. Kortom: ben je voorstander van privacy? Upload dan snel je foto en woonplaats!

De voor de NSA ongetwijfeld handige database in wording heeft vanzelfsprekend een ander doel. Courage wil het land waar de meeste steunbetuigingen binnenkomen formeel benaderen om te vragen of het in actie wil komen.

bron: Webwereld.nl

Plaats een reactie

Uw e-mail adres zal niet openbaar worden gemaakt. Verplicht veld *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>