Intellectuele bestorming van de Europese stranden hard nodig

jun 9 2014

Zes juni 2014 was het 70 jaar geleden dat onze vrijheid werd bevochten op de stranden van Normandië. Toen won de vrijheid. Heden ten dage staat diezelfde vrijheid weer op het spel. Dit keer niet door bommen en granaten, maar door een ondemocratische coup van technocraten en regelmeesters.

6 juni 1944 was de dag waarop de bevrijding van Europa begon. Geallieerde troepen bestormden de Normandische stranden in wat genoemd werd ‘Operatie Overlord’. In een mum van tijd werd Frankrijk bevrijd van het Duitse juk.

Helaas heeft die bevrijding Europa weinig opgeleverd: de economische situatie in de eurozone kan niet anders worden omschreven als tamelijk hopeloos. In plaats dat er gerichte actie komt om de oorzaken van die hopeloosheid aan te pakken modderen onze Europese ‘leiders’ hopeloos door met symptoombestrijdende maatregelen. Neem bijvoorbeeld de Europese Centrale Bank. Onze Oudgediende heeft bij DDS Finance al de vinger op de zere plek gelegd:

“Alleen een echte devaluatie die de gehele bevolking treft is sociaal verantwoord en kan een oplossing bieden door de concurrentiepositie tegenover de andere landen te vergroten en de schulden te saneren. Dat kan via de  Matheo Solution  oplossing (TMS) binnen de eurozone of door een verantwoorde afbouw van de euro. De rentestand vindt dan vanzelf het juiste niveau door de marktwerking en er is een evenwicht tussen de landen bereikt.”

Zo is het precies. De ECB ontpopt zich als de nieuwe Banque de France, die met de aangekondigde maatregelen helaas geen oplossingen aandraagt voor de thans ontstane eurozone crisis, integendeel, met het voorgenomen beleid worden de zaken niet beter, maar slechter. Hoogste tijd voor een nieuwe invasie: eentje van euro realisten, die wel met echte oplossingen komen voor de huidige malaise, want weinigen schjnen te beseffen wat er werkelijk aan de hand is in Europa. Laten we eens even naar onderstaande grafiek kijken. Deze geeft de groeipercentages van de werkgelegenheid in de EU en de afzonderlijke eurozonde landen aan tussen 2008 en 2013.
Lees verder op de website: dagelijksestandaard.nl

Plaats een reactie

Uw e-mail adres zal niet openbaar worden gemaakt. Verplicht veld *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>