Snowden en Appelbaum geweerd van internetforum

mei 26 2014

Een conferentie over internetvrijheid en overheidscontrole in Zweden moet het doen zonder Edward Snowden en Jacob Appelbaum. De Zweedse overheid heeft een streep gehaald door hun uitnodiging.

Een Europese bijeenkomst van internetactivisten in Zweden deze week moet het doen zonder NSA-klokkenluider Edward Snowden en hacker-publicist Jacob Appelbaum. Volgens de Duitse site Cicero Online is in ieder geval Snowden van de invitatielijst afgehaald door het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken.

Op de invitatielijst die het organisatie van de Stockholm Internet Forum heeft samengesteld stond in eerste instantie ook Edward Snowden vermeld, schrijft Cicero, maar het Zweedse ministerie van Buitenlandse Zaken die de lijst moest goedkeuren zette daar een streep door. Het ministerie heeft daar de zeggenschap over omdat de Zweedse overheid mede-organisator is van de bijeenkomst.

Maar niet alleen Snowden zou niet welkom zijn, ook Glenn Greenwald en Jacob Appelbaum mogen niet komen, althans dat tweet Applebaum vandaag.

Bron: Webwereld.nl

Plaats een reactie

Uw e-mail adres zal niet openbaar worden gemaakt. Verplicht veld *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>