Belasting, moeten we dat nog wel betalen?

mei 25 2014

Nederland is in de EU terecht gekomen met het accepteren van het verdrag van Lissabon. Niet lang hiervoor werd er een referendum gehouden over de Europese grondwet en de Nederlandse acceptatie hiervan. Met een overwelmende meerderheid van 61,5% van de stemmen werd er een duidelijk ‘NEE’ gezegd. Nederland wilde dit niet. Maar Nederland ging toch. Het verdrag van Lissabon is vrijwel identiek aan de Europese grondwet, op wat gegoochel met termen na.

De vraag rijst of de Nederlandse politici het recht hadden Nederland hierin mee te slepen. 10 Jaar van argumenteren en bang makerij heeft de Nederlander er niet van overtuigd dat zij in de EU wil blijven. Steeds meer stemmen komen op, ook van vele hoogleraren economie, dat in de EU blijven enorm schadelijk is voor Nederland. De politiek blijft de eurofiele retoriek herhalen en zet alles in om de stemmer zover te krijgen te gaan stemmen. De geschatte opkomst bij de Europese verkiezingen was beduidend lager dan bij de gemeentelijke verkiezingen. Hoe laag moet de opkomst zijn voordat de legitimiteit van de EU ter sprake komt? Geen van de politici willen deze vraag beantwoorden, want alles wordt op alles gezet vóór de EU.

Dat mensen zich hier druk over maken lijkt onoverkomelijk. Mag je als Nederlandse burger besluiten niet meer ‘mee te doen’ door geen belasting meer te betalen. Een filmpje van ‘Burgerlijke Ongehoorzaamheid’ zegt ja. Als de regering de keuze van de meerderheid van de bevolking zo aan de laars lapt, is er sprake van een afbraak van de democratie, of zelfs ‘landverraad’. Belasting betalen aan een politiek die de bevolking niet vertegenwoordigt is dan een logische conclusie. Met het argument een ethisch en moreel bezwaar te hebben met de besluiten van deze politiek lijkt Burgerlijke Ongehoorzaamheid een legitiem middel om uiting te geven aan deze onvrede.

Lees verder op ommekeer-nederland.nl

Plaats een reactie

Uw e-mail adres zal niet openbaar worden gemaakt. Verplicht veld *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>